Konkurrere i dans

  • November 17, 2014 at

Å konkurrere i dans er mye jobb, selv om de fleste dansere elsker å delta, uansett hvilket nivå man deltar på. Det krever mange timers øving hver eneste dag, akkurat som andre idrettsutøvere, for å bli god, sterk og smidig nok til å satse på dans som levebrød.

Det er først og fremst de litt eldre danserne som deltar i konkurranser, for slik å utvikle sine talenter videre. Småbarn danser som regel bare for moro skyld, men er man flink til å danse og liker det, er det selvsagt morsomt å konkurrere og vise seg fram på scenen. Dersom man ønsker å delta i internasjonale konkurranser, må man først gjennom et nasjonalt uttak.

Det er ikke et must å være profesjonell danser for å konkurrere i dans. Ja, tusenvis av mennesker verden rundt går ut av danseskoler hvert år. Og om man vil ha dans og musikk som sitt levebrød, bør man gi noen år av sitt liv til danseskolen. Men mange alminnelige mennesker er også glade i dans, enkelte mer enn andre. Hvem hadde for eksempel trodd at komikeren Zahid Ali skulle svinge seg rundt på dansegulvet i TV-programmet Skal vi danse?

Det lever en danser i oss alle, det er kanskje nettopp derfor Skal vi danse er så populært. Årets Skal vi danse var en praktfull konkurranse som gikk over all forventning.

Årets finale var så heftig at danseelskere knapt kunne sitte stille. Roar Strand, fotballveteranen fra Rosenborg, danset mot sangerinnen Agnete Kristin Johansen i den spennende finalen! Tippesidene hadde Agnete Kristin som favoritt, sannsynligvis fordi hun hadde Egor Filipenko ved sin side – en talentfulle danser som har stukket av med seieren i Skal vi danse tidligere. Mange spådde at forfatteren Linnea Myhre skulle vinne, men de to første dommerne satte ikke stor nok pris på opptredenen hun ga sammen med Alexander Svanberg. Dermed ble det tredjeplass for Linnea og Alexander.