Kjente ballettskoler i Europa

  • November 23, 2014 at

Ballett er populært mange steder i verden, men danseformen er mer utbredt i enkelte land. Russland og tidligere sovjetstater har lenge satset på ballett og klassisk musikk, og mange barn og unge driver med musikk eller ballett i disse landene. Russland har mange berømte ballettskoler både for barn og ungdommer.

The Royal Ballett School i London er en av de mest anerkjente ballettskolene i verden. Skolen utdanner dansere til den kongelige balletten i London og Birmingham. Opptaket er basert bare på talent og potensial, akademiske ferdigheter teller ikke med. Skolen er delt i to, og har elever fra 22 til 19 år. Skolen har i mange generasjoner utdannet dansere og koreografer av høy internasjonal standard.

Vaganova ballettakademi i Russland er en klassisk ballettskole i St. Petersburg. Skolen het tidligere Imperial Ballet School og Leningrad Statlige koreografiinstitutt, men i 1957 ble skolen omdøpt, og fikk deretter navn etter den anerkjente pedagogen Agrippina Vaganova, som utviklet treningsmetodene som har blitt brukt på skolen siden slutten av 1920-tallet.

The School of American Ballet er den mest kjente ballettskolen i USA. Denne skolen er det offisielle treningsakademiet til balletten i New York. Skolen ble etablert i 1934. Andre kjente ballettskoler er det statlige koreografiakademiet i Moskva, Ballettskolen i Paris, Kirovakademiet, Ballettskolen i San Francisco, Canadas nasjonale ballettskole, Juilliard, Anaheim ballettskole, Ellison Ballettskole, Den engelske nasjonale ballettskolen, den kongelige danske ballettskole, Boston ballettskole, Hamburg ballettskole, den statlige ballettskolen i Wien og Joffrey ballettskole. Det finnes også mange andre kjente ballettskoler rundt om i verden.